torstai 23. lokakuuta 2014

Suzanne Collins: Nälkäpeli: Matkijanärhi (2010)

Kirja kertoo teini-ikäisestä Katniss Everdeenistä joka ilmoittautuu kirjasarjan ensimmäisessä osassa vapaaehtoiseksi tribuutiksi siskonsa tilalle vuosittaiseen nälkäpeliin. Katniss tapaa ennen nälkäpeliä oman koti vyöhykkeensä toisen tribuutin Peetan. Kolmannessa osassa Katniss palaa tuhkaiseen vyöhykkeeseen 12, koska halusi vielä kerran nähdä oman kotivyöhykkeensä ennen kuin palaa takaisin maansisällä olevaan vyöhyke kolmeentoista. Katniss ryhtyy kirjassa kapinallisten symboliksi matkijanärheksi, Katniss kummikin suostui matkijanärheksi vain sillä ehdolla että muut voittajat saavat armahduksen ja että hän saisi tappaa presidentti Snow´n.



Kolmannen osan henkilöitä mitkä jäivät mieleeni ovat juopotteleva Haymitch, joka voitti pelin nuorena. Toinen hahmo, joka jäi mieleeni on Gale, joka on tutustunut Katnissiin jo lapsena, Gale on Katnissin mukana vangitsemassa presidentti snow’n.



  Kirja on fantasia ja seikkailu kirja. Katniss lähtee kirjassa Capitoliin vangitsemaan presidentti snow’n. Kirja oli mielestäni hyvä koska siinä oli paljon tapahtumapaikkoja ja hahmoja, siinä on myös paljon uusia hahmoja. En pitänyt siitä että kirjassa ei kerrottu yksityiskohtia. Mutta pidin siitä koska kirjan lopussa kerrotaan mitä henkilöille tapahtui. Kirja on ehdottamasti kirjasarjan paras osa. Suosittelen kirjaa kaikille fantasian ystäville.



Miklas 7A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti