torstai 13. marraskuuta 2014

Erin Hunter: Soturikissat osa1

Kirja kertoo Ruska nimisestä kotikissasta, joka on nuori rohkea kollikissa jolla on tulen värinen turkki.     Ruska päättää lähteä metsään kaikista varoituksista huolimatta. Metsässä hän tapaa kolme villikissaa. Yksi heistä on Myrskyklaanin päällikkö Sinitähti, joka on vaikuttunut Ruskan taistelu taidoista ja pyytää häntä liittymään myrsky klaaniin. Ruskan pitää sitoutua Myrskyklaanin tapoihin ja noudattamaan soturilakia.

 Ruska liittyy Myrskyklaaniin ja saa oppilas nimen Tulitassu. Aluksi kaikki tuntuu Tulitassusta aivan mahtavalta, on ihanaa juosta metsässä vapaasti ja saalistaa itse oma ruokansa. Mutta vaikeuksiakin tulee kun, vahva ja kunnioitettu soturi Tiikerikynsi juonii Sinitähden selän takana ja tahtoo päästä päälliköksi Sinitähden jälkeen. Mutta vaarana ovat myös kolme muuta klaania Varjoklaani, Jokiklaani ja Tuuliklaani. On myös muitakin ongelmia Tulisydän ja Harmaatassu haluavat auttaa Korppitassua kun Tiikerikynsi haluaa päästä eroon korppitassusta, joka ainoana Tiikerikynnen lisäksi tietää totuuden edellisen varapäällikön Punahännän kuolemasta. Tiikeri kynsi yrittää päästä korppitassusta eroon ja on valmis, vaikka tappamaan. Tulisydämellä on paljon tehtävää jos aikoo pitää klaaninsa sovussa ja pysäyttää Tiikerikynnen.

Minusta kirja on erittäin hyvä ja jännittävä sen kanssa ei tylsää ainakaan tule. Kirjassa ei ollut minusta huonoja puolia.

suosittelen kirjaa 11-15 vuotiaille, jotka pitävät jännittävistä seikkailu kirjoista.

Samuel 7A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti